У бюджеті-2009 не закладено придбання книг для міських бібліотек. Влада все списує на кризис

16 лютого 2009,Публікації » Новини

Як розповів голова комісії Київради по культурі Олександр Бригинець, це вдарить по читачах і загалом по бібліотечній системі. «Може, це перший крок до ліквідації бібліотек узагалі? Адже, звільнивши приміщення від книг, у ньому можна роздавати гречку», - уїдливо заявив Бригинець.

Начальник Головного управління культури Світлана Зорина сказала, що в усьому винна криза: "Це, звичайно, неприємно, не зовсім цивілізовано, але не смертельно. В епоху кризи на це можна закрити очі, є багато більш важливих речей". А всі бібліотеки, за її словами, залишаться і ніхто їх закривати не буде.

Директор бібліотеки імені Лесі Українки Людмила Ковальчук сподівається на краще: "Торік нам виділили близько 2 млн. грн. і ми змогли поповнити фонди. Крім цього, ми тісно співпрацювали з авторами, видавництвами і благодійними фондами. Сподіваємось, що вони про нас не забудуть", - говорить Ковальчук.

Киянам же така ситуація не подобається. "Зараз книги коштують близько 70 грн, - говорить студент Олександр Швецов, - а я читати люблю, але купувати нема за що - стипендії не вистачить... Так хоч у бібліотеку можна сходити..."