28 жовтня у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з'їзд освітян

24 жовтня 2011,Публікації » Новини

28 жовтня у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з'їзд освітянЗгідно з розпорядженням «Про проведення ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти», схваленого на засіданні Уряду 12 жовтня 2011 року, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України відповідає за організацію та проведення заходу.

Завдання З’їзду – здійснити серйозний аналіз сучасного стану та проблем освітньої галузі, вітчизняного і світового досвіду в цій царині, визначити основні напрямки подальшого розвитку освіти. З часу проведення ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти сталися значні структурні та якісні зміни. Зокрема, оновлено нормативно-правову базу, здійснено заходи щодо модернізації змісту освіти, запроваджено профільне навчання в середній загальноосвітній школі та зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів.

Актуальним є впровадження в освіту найсучасніших інформаційно-комунікативних технологій, що мають стати пріоритетом розвитку освіти України.

Зазначимо, що з 28 вересня триває громадське обговорення основного документа, який виноситиметься на розгляд З`їзду, –  Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки.

Прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України сприятиме належній підготовці та успішному проведенню З’їзду.

За матеріалами

www.kmu.gov.ua