Головне завдання бюджету освіти на 2012 рік – соціальна захищеність педагогів

17 жовтня 2011,Публікації » Новини

Головне завдання бюджету освіти на 2012 рік – соціальна захищеність педагогів14 жовтня 2011 року, під час спілкування з представниками засобів масової інформації, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що в проекті Державного бюджету на 2012 рік за ініціативи МОНмолодьспорту закладено найбільше коштів на освіту за всі роки незалежності України.

За словами міністра, у проекті бюджету на наступний рік закладено практично 93 млрд грн, що складає майже 6,2% від ВВП країни.

«У першу чергу ці кошти будуть спрямовані на соціальний захист учителя та підвищення мотивації праці педагогічних працівників. Добре відома вам проблема малих розривів між посадовими тарифними розрядами. Так от, кошти будуть спрямовані на те, щоб збільшити співвідношення між посадовими окладами, тобто міжпосадове співвідношення», – зазначив Дмитро Табачник.

Також міністр повідомив, що «кошти в проекті бюджету на 2012 рік будуть спрямовані на оплату комунальних послуг в усій системі освіти. Значні кошти закладені в місцевих бюджетах на розвиток системи дошкільної і середньої освіти».

Дмитро Табачник зазначив, що в наступному році також буде реалізовуватися масштабна програма «Рівний доступ до якісної освіти», відповідно до якої, у 2012 році проектом бюджету заплановано поставити до сільських шкіл, порівняно з цьогорічними показниками, вп’ятеро більше шкільних автобусів – понад 1000 одиниць.

За словами Міністра, також «кошти будуть спрямовані на будівництво нових шкіл та реконструкцію старих. Дуже велика закладена державна програма енергозбереження. Плануємо у 2012 році більше 2 тисяч, в основному шкіл в сільській місцевості, перевести на нові технології енергозбереження».

У проекті бюджету на 2012 рік передбачаються кошти на видрук підручників. «Якщо в цьому році Державний бюджет передбачав на підручники для учнів 11 класів 120 млн. гривень, то на підручники для учнів 1-2 класів наступного року в проекті бюджету закладено 215 млн грн», – заявив Дмитро Табачник.

Міністр повідомив, що «продовжиться ще одна дуже важлива програма – навчання найкращих, найталановитіших дітей України за кордоном на конкурсних засадах за 9 напрямками підготовки. Це нанобіотехнології, інформаційні системи і комунікації, інженерія, механіка, енергозбереження та інше».

Також, за словами Дмитра Табачника, майже на 30% планується збільшити кошти на розвиток університетської науки.

За матеріалами

www.mon.gov.ua