Ні! Бідності в Україні!

17 жовтня 2011,Публікації » Новини

Ні! Бідності в Україні!17 жовтня – Міжнародний день боротьби зі злиднями. Спочатку він відзначався неурядовими організаціями держав, що долучилися до Міжнародного руху за надання допомоги незаможним. У 1992 році цю ініціативу підтримала Генеральна Асамблея ООН й оголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби за ліквідацію бідності. Необхідність відстоювання прав незахищених верств населення набула у світі першочергового значення. В Україні ж ця проблема вражає гостротою: лише за останній рік кількість нужденних збільшилася на сонті тисяч і сягає 12 мільйонів громадян.

З цього приводу 17 жовтня 2011 року в Києві відбулася Всеукраїнська акція «Профспілки проти бідності». Представники профспілкових організацій трудових колективів промислових і сільськогосподарських підприємств, наукових і студентських колективів, підприємств малого та середнього бізнесу зі всіх регіонів нашої країни вийшли на Майдан Незалежності у солідарному пориві відстояти свої права на гідну працю та достойне життя.

«Голос народу: за справедливість і свободу!», «Владо, поважай людину праці!», «Жебрацька зарплата – за чиї гріхи розплата?», «Профспілки – проти зубожіння!» – гасла на плакатах і транспарантах мінінгувальників.

Виступаючи перед учасниками маніфестації, голова Федерації профспілок України Василь Хара поінформував: «Ми зібралися тут, щоб звернутися до наших співгромадян із закликом: станьте на боротьбу з бідністю, приєднайте свій голос до мільйонів інших, що вимагають негайних і рішучих дій, спрямованих на підвищення життєвого рівня людей. Ми хочемо ще раз нагадати державним мужам про їхню обіцянку подолати бідність». Василь Хара нагадав, що Президент України Віктор Янукович після приходу до влади підписав Указ про заходи по боротьбі з бідністю, однак відповідних зрушень так і не відбулося. "Бідність усе більше накриває Україну. За офіційними даними, кожна восьма сім'я, де всі працюють, живе за межею бідності”, – підкреслив глава ФПУ.

У виступах представників трудових колективів промислових підприємств, аграрного сектора економіки, наукових установ підкреслювалося, що нинішня соціально-економічна ситуація вимагає кардинальних змін, організованості з боку профспілок як авангарду трударів.

Після мітингу на Майдані Незалежності тривала хода 10-тисячного профспілкового активу до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Адміністрації Президента України. За підсумками акції була прийнята резолюція з вимогами та пропозиціями до представників влади, яка була передана вищезазначеним державним органам.

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України долучилася до солідарної акції і в міцних рядах освітянської Профспілки, яку представляли більше тисячі членів, вкотре довела – «В єдності наша сила».

Всеукраїнська акція «Профспілки проти бідності» засвідчила згуртованість профспілок у прагненні досягти соціальної справедливості та готовність перейти до рішучих дій заради поліпшення життєвого рівня громадян нашої держави.

Фоторепортаж

Прес-служба КМОППОіНУ