ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

Бюджет освіти 2009 – дискусія триває

17 лютого 2009,Публікації » Новини
Бюджет освіти 2009 – дискусія триває16 лютого у Великій вітальні Київського міського будинку учителя відбувся круглий стіл на тему „Бюджет освіти 2009”.
Організатором круглого столу виступила Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України та її лідер Олександр Яцунь.

Найактуальнішу тему – бюджет освітян на 2009 рік – обговорювали депутат Верховної Ради Василь Горбаль, начальник Головного управління освіти і науки КМДА Лілія Гриневич, заступник голови бюджетної комісії Київради Сергій Баранов-Мохорт, заступник голови постійної комісії Київради з питань освіти і науки Зоя Миронова, секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко, член постійної комісії Київради з питань сім’ї, молоді та спору Дмитро Андрієвський, заступник начальника головного управління освіти і науки Надія Олефіренко, член бюджетної комісії Київради Сергій Мельник, голова міської та голови районних організацій профспілки працівників освіти і науки України.

„З 12 лютого депутати Київради розпочали вивчати цьогорічний проект бюджету столиці. Освітянська профспілка дуже стурбована відсутністю ряду видатків на оплату праці працівників галузі „Освіта” на 2009 рік, які передбачені чинним законодавством, – сказав Олександр Яцунь, – тож ми зібрали фракції та депутатів Київради для обговорення питання та внесення пропозицій щодо наповнення бюджету освітян”.

У процесі круглого столу депутати Верховної ради та Київради пропонували свої механізми збільшення дохідної частини бюджету міста.
Депутати Київради Дмитро Андрієвський та Сергій Баранов-Мохорт запропонували збільшити бюджет освітян за рахунок перерозподілу коштів та зменшення видатків на капітальне будівництво об’єктів, які не мають першочергового значення.

Депутат Верховної Ради Василь Горбаль закликав депутатів Київради не перетворювати прийняття бюджету у політичне ток-шоу, де кожен грає свою роль, і активніше працювати бюджетним комітетом Верховної Ради України.

Круглий стіл, у якому освітянська профспілка і влада сіли разом вирішувати нагальні питання проходив активно і злагоджено. Для подальшого вирішення проблем бюджету освіти 2009 Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України продовжуватиме роботу в кулуарах Київської міської ради.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018