КМОППОіНУ засвідчує підтримку консолідованих дій НТУУ «КПІ»

27 жовтня 2011,Новини, Вища освіта

КМОППОіНУ засвідчує підтримку консолідованих дій НТУУ «КПІ»Одним із питань, винесених на обговорення президії ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася 25 жовтня, стала ситуація, що склалася в Київському національному університеті України «Київський політехнічний інститут» у зв’язку із завершенням 1 листопада 2011 року терміну дії семирічного контракту ректора Михайла Згуровського з МОНМСУ. Після детального вивчення питання президія ради КМОППОіНУ постановила (постанова № 18 – 4) підтримати рішення Конференції трудового колективу і студентства НТУУ «КПІ» щодо відстоювання законних прав на вибори чільника вишу.

Занепокоєння трудового колективу і студентства НТУУ «КПІ» виникло через позицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України призначити вибори нового ректора тільки після 1 листопада. У цьому випадку МОНМСУ матиме право призначити в. о. ректора до проведення виборів. Водночас у 2004 році вибори нового ректора були оголошені заздалегідь, що дало можливість не призначати виконуючого обов’язки. З цього приводу професорсько-викладацький склад, співробітники вишу, первинні профспілкові організації співробітників і студентів, Студентська рада, наукова і студентська громадськість консолідовано спрямовують сили на збереження університетської автономії, наполягаючи на проведенні демократичних виборів свого керівника. Про це йдеться у зверненні, яке було затверджено на Конференції студентів університету 20 жовтня і передано лідерами громадських студентських організацій до МОНМСУ.

Окрім того, 24 жовтня 2011 року на Конференції трудового колективу НТУУ «КПІ» була одноголосно схвалена постанова про звернення до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з пропозицією оголосити конкурс на посаду ректора Київської Політехніки та призначити Михайла Згуровського виконуючим обов’язки ректора з 1 листопада 2011 року до моменту укладення контракту з новопризначеним ректором. У випадку ігнорування Міністерством вищезазначеної пропозиції Конференція трудового колективу вишу залишила за собою право захисту своїх інтересів у відповідності до чинного законодавства України.

Уже більше як півтора місяця студентський і трудовий колективи НТУУ "КПІ" не можуть отримати офіційну відповідь від Міністерства освіти. Тому 26 жовтня на площі Знань ВНЗ відбулася акція протесту студентів. Учасники мітингу п’ятитисячною колоною попрямували до МОНМСУ вимагати зустрічі з Дмитром Табачником. Міністр освіти так і не приділив увагу мітингувальникам. Проте на сьогодні, 27 жовтня, запланована його зустріч з представниками університету, які були обрані на Конференції трудового колективу (Віталій Молчанов – голова профкому співробітників НТУУ "КПІ", Андрій Гаврушкевич – голова профкому студентів НТУУ "КПІ", Олег Десятов – голова Студентської ради НТУУ "КПІ", Євген Юрдига – голова Студентської ради студмістечка НТУУ "КПІ", Олексій Пасічний – голова Наукового товариства студентів і аспірантів НТУУ "КПІ").

В єдності наша сила!

Прес-служба КМОППОіНУ