ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти

28 жовтня 2011,Публікації » Новини

ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти28 жовтня 2011 року в Центрі культури та мистецтв Національного авіаційного університету за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова відбулося пленарне засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти. Роботу з’їзду відкрив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Протягом пленарного засідання делегати з’їзду, які представляли всі ланки галузі, виголошували доповіді «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки».

Виступаючи перед делегатами з’їзду, Прем’єр-міністр України наголосив на морально-духовному вихованні учнів: «Саме вчитель має донести до учнів ті основні знання, які допоможуть їм стати гідними громадянами України». Микола Азаров закликав освітян перейматися нагальними проблемами навчальних закладів та дбати про здоров’я дітей.

Профспілкову позицію на ІІІ З’їзді освітян висвітлив у своєму виступі голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов. Пропозиції Профспілки до проекту Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки, позиція голови Київської міської організації Профспілки Олександра Яцуня та очікування делегатів з’їзду, членів КМОППОіНУ, опубліковані в ІВ «Єдність» № 8 на с. 2-3 ednist_8_11.pdf [1.12 Mb] (cкачувань: 52).
У з’їзді взяли участь майже 1000 делегатів з усіх областей України: представники освітянської галузі, яких обрано на регіональних конференціях, урядовці, народні депутати України, представники міністерств та відомств, громадських організацій та центральних та регіональних ЗМІ. Зокрема, 362 делегати представили середню школу, 34 – позашкільну освіту, 41 – професійно-технічну, майже 200 – вищу освіту. Також були присутні понад 500 запрошених, серед яких дев’ять Героїв України, колишні міністри освіти, ветерани та вчителі-новатори.

Основними документами, що розглядалися на з'їзді, стали проект Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки, проект нової редакції Закону України «Про вищу освіту».

Прес-служба КМОППОіНУ