НТУУ «КПІ»: єдність, наполегливість, перемога

2 листопада 2011,Новини, Вища освіта

НТУУ «КПІ»: єдність, наполегливість, перемогаНадзвичайно наполеглива консолідована діяльність первинних профспілкових організацій співробітників і студентів Київського національного університету України «Київський політехнічний інститут», активна громадська позиція студентства та трудового колективу вишу, підтримка їхніх солідарних вимог Київською міською організацією Профспілки увінчалися успіхом.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 534-К від 1 листопада 2011 року на посаду в.о. ректора НТУУ «КПІ» призначено саме Михайла Згуровського. «Призначити доктора технічних наук, професора Згуровського Михайла Захаровича виконуючим обов’язки ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" з 2 листопада 2011 року до заміщення вакантної посади ректора в установленому порядку. Підстава: заява Згуровського М.З.», – йдеться в пункті 2 зазначеного наказу.

Нагадаємо, що 26 жовтня на площі Знань КПІ відбулася акція протесту студентів і викдадачів вишу. Відповідно до резолюції загальних зборів студентів та співробітників (присутні понад 5 тисяч осіб), проведених під час акції, мітингувальники вимагали «призначити виконуючого обов'язки ректора НТУУ «КПІ» легітимно обрану трудовим колективом університету людину, що неодноразово звітувала перед громадою КПІ, користується її повною довірою і підтримкою, а саме діючого ректора Михайла Захаровича Згуровського до підписання контракту з новообраним керівником». Однак офіційної відповіді від МОНМСУ, як і за півтора місяці звернень, так і не було одержано.

27 жовтня міністр освіти Дмитро Табачник все ж таки зустрівся з представниками університету, які були обрані на Конференції трудового колективу. Інтереси НТУУ «КПІ» представляли: голова профкому співробітників Віталій Молчанов, голова профкому студентів Андрій Гаврушкевич, голова Студентської ради Олег Десятов, голова Студентської ради студмістечка Євген Юрдига, голова Наукового товариства студентів і аспірантів Олексій Пасічний. Як повідомляють учасники зустрічі, міністр освіти, молоді та спорту пообіцяв задовольнити солідарні вимоги трудового колективу і студентства найбільшого вишу України.

Прес-служба КМОППОіНУ

Більше про перебіг подій