Вітаємо з Днем української писемності та мови!

9 листопада 2011,Публікації » Новини

Вітаємо з Днем української писемності та мови!9 листопада – День української писемності та мови. З метою піднесення престижу української мови та літератури та залучення молодого покоління до мовної культури сьогодні стартують два конкурси: ХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Окрім того, задля пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури дітей та юнацтва 9 листопада 2011 року на Українському радіо о 13.30 проводитиметься радіодиктант національної єдності.

КМОППОіНУ має добру традицію щодо відзначення цього свята. У День української писемності та мови в ІВ "Єдність" та на Інтернет-сторінках оприлюднюються поезії спілчан. Талановиті та натхненні, київські освітяни мають неабиякий хист до словесної творчості. Беруть до рук перо і відточують мовну майстерність. Лірика ллється з глибини душі, вражаючи невимушеністю і щирістю. Такими є і поезії Наталії КОСТЕНКО, завжди сучасної, справедливої і вимогливої вчительки української мови та літератури спеціалізованої школи №7 імені М.Т. Рильського Солом'янського району столиці.

Молитва за учнів

За учнів я своїх, о Господи, благаю,

Щоб їх від зла та горя вберегти.

Добра для них у Тебе я прохаю,

Щоб їх на шлях правдивий привести.

Нехай тримаються усіх Твоїх святинь,

Нехай шанують свято батька й неньку.

Хай Україну піднімають із колін,

Щоб віра і любов жили у них в серденьку.

Тож хай щасливі будуть наші діти.

Нехай дарують нам дзвінкий свій сміх.

Життя прикрасять, як чарівні квіти.

До тебе, Господи, молюсь за них усіх.

Моїм колегам

Перегорнувши книг товсті томи,

Ми всі навчились говорить красиво.

А ще по правді жить повинні ми,

І в цьому суть, і в цьому наша сила.

І кожен час, і кожную хвилину

Дитячу душу рятувать від болю.

Віддати серця свого половину –

Така з тобою, брате, наша доля.

Шкільного хліба зрадить не спіши.

Мінять на краще вибір свій не треба.

Ти у своєї запитай душі,

Що значить школа у житті для тебе.

Хто між собою хліб шкільний ділив,

Тих вдячні учні завжди пам’ятають,

Тож згадуйте своїх учителів,

Ну, а вони про вас не забувають.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку