Додаткових вступних іспитів не буде

23 лютого 2009,Новини, Вища освіта
Міністерство освіти і науки України під час вступної кампанії 2009 року майже позбавило вищі навчальні заклади можливості проводити додаткові вступні іспити, а також пропонувати своїм абітурієнтам преференції, не передбачені чинним законодавством.

Про це заявив директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, йдеться в повідомленні Інформаційного центру незалежного тестування.

"Абсолютно для всіх єдиною перепусткою до вищого закладу освіти стає сертифікат зовнішнього оцінювання із тими результатами, які отримані під час тестування. Лише дві категорії громадян України можуть обирати – або вони будуть складати вступні іспити в традиційній формі, або проходити зовнішнє тестування. Це громадяни України, які мають статус дітей-інвалідів першої та другої групи, та військовослужбовці, які нинішнього року закінчують службу в рядах Збройних сил", – наголосив керівник Центру.

Серед цьогорічних нововведень, підкреслив Ігор Лікарчук, – запровадження незалежного оцінювання з іноземної мови (на вибір – англійська, французька, німецька, іспанська) і скасування додаткової сесії тестування.

Цього року незалежне оцінювання знань учнів випускних класів середніх шкіл розпочнеться у травні, тому навчальний рік для одинадцятикласників закінчиться 1 травня, а перший тест вони складатимуть 6 травня, – зазначив керівник Центру оцінювання якості освіти.