Всеукраїнський мистецький конкурс «Слово про мого першого вчителя»

16 листопада 2011,Новини, Середня освіта

Всеукраїнський мистецький конкурс «Слово про мого першого вчителя»Мистецький конкурс «Слово про мого першого вчителя», ініційований ректоратом Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктором Андрущенком, набув нечуваної популярності. За період проведення до участі долучилися освітяни, студенти і учні з усіх куточків України, громадські, політичні і культурні діячі, представники ЗМІ. Вилити в перо безмежну любов, щиросердну шану і глибоку вдячність своїм «зорям світовим», «духовним та інтелектуальним батькам» – першим вчителям спромоглися близько 1 400 учасників (до фіналу вийшли автори 63 літературних творів різних жанрів).

Проректор з навчально-методичної роботи університету, куратор проекту Богдан Андрусишин дещо привідкрив завісу таємничості. Він розповів, що на початковому етапі до п’ятдесяти найкращих потрапили конкурсні роботи і учнів початкової школи, і поважних науковців, які трепетно згадують своїх перших наставників. Однак інтрига зберігалася до останнього.

І ось нарешті, 15 листопада, в актовому залі головного корпусу НПУ відбулася церемонія нагородження переможців. Лауреатів конкурсу вітали співорганізатори і почесні гості, дарували коштовні подарунки, нагороджували грамотами і подяками. І лише після виступів гостей та урочистої концертної програми Віктор Андрущенко відкрив заповітний конверт. Золоту і срібну медаль за найкращі творчі роботи «Слово про мого першого вчителя» отримали юні таланти – семирічна Єва Патріча та восьмирічна Катерина Додонова.

Срібну медалістку всеукраїнського мистецького конкурсу вітав голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь. Вручивши Катрусі з Донеччини омріяний нетбук від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Олександр Михайлович запитав у малечі, хто її перший вчитель. «Наталія Григорівна Корнієнко», – гордо, чітко і лунко відповіла переможниця і зачитала поезію із своєї першої збірочки.

Моя перша вчителька –

Сонечко моє,

Ранкова зоренька –

Люблю тебе!

Очі завжди сяють,

Бо наукам вчить.

Хмарка пробігає,

Як хтось з нас мовчить.

Лагідно і ніжно,

Суворо говорить.

Мова промінцями

У душі горить!

Як на небі зірочок.

Стільки запитань!

Пестить любих діточок,

Веде в країну знань.

У школі сяє сонечком

Наш третій клас.

Наталія Григорівна

Любить нас!

Диплом ІІ ступеня та сертифікат на літнє оздоровлення голова первинної профспілкової організації студентів університету Станіслав Цибін вручив першокурснику Інституту історичної освіти НПУ Артему Оніщишену.

Після закінчення церемонії юні освітянські діаманти – медалістки Всеукраїнського мистецького конкурсу «Слово про мого першого вчителя» впевнено крокували коридорами університету, розглядали галереї храму науки і плекали однакову мрію – стати студентками НПУ імені М.П. Драгоманова.

Це виглядало так зворушливо і символічно, а особливо – напередодні Міжнародного дня студента.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада