30 листопада 2011,Новини, Середня освіта

Якісне харчування учнів – питання тристоронньої соціально-економічної ради Києва«Учитель повинен навчати, а комунальні підприємства шкільного харчування– забезпечувати збалансоване харчування дітей». Ці слова стали основою виступу голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Яцуня на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

Рада відбулася 29 листопада 2011 року за участю голови Міськпрофради – Валентина Мельника, начальника Головного управління освіти КМДА – Віри Горюнової, голів галузевих профспілок міста, ради роботодавців, представників КМДА.

На обговорення було винесено одне з нагальних питань, що нині турбує громадськість – стан організації учнівського харчування у закладах освіти Києва.

Учасники засідання підкреслили, що сьогодні школярі змушені їсти те, що не завжди підпадає під визначення «збалансоване і повноцінне харчування». Поліпшення такої ситуації потребує спільних зусиль влади і профспілок, а також залежить від багатьох чинників, зокрема, проведення тендерів, якість продукції, мотивація тих, хто безпосередньо турбується про сніданки та обіди учнів – заввиробництвом, повари, техпрацівники. Проте жодна проблема не повинна завадити здоров’ю дітей – наголосили присутні.

Завершуючи свій виступ чільник освітянської профспілкової організації Олександр Яцунь вніс пропозицію не вирішувати все нашвидкуруч, а створити експертну групу із фахівців, які розуміються на організації дитячого харчування. І лише після ґрунтовного вивчення – разом із депутатами винести це питання на обговорення сесії Київської міської ради.

Спецкор

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку