Святкові заходи до Дня Святого Миколая в місті Києві

19 грудня 2011,Публікації » Новини

Святкові заходи до Дня Святого Миколая в місті КиєвіВ Україні День Святого Миколая здавна був значним і веселим святом, а в багатьох містах і селах того дня припадало храмове свято. Нині в Києві на Подолі є три церкви Святого Миколая – і кожну супроводить давня легенда. У різних місцях миколаївські гуляння мали різноманітні назви й особливості, обходження дворів, миколаївські колядки, миколаївські скрипники (змагання музик) тощо.

Святий Миколай Чудотворець, архієпископ Мирлікійський, належить до найвизначніших святих християнської церкви. Його люблять і вшановують на Заході та Сході. З особливим нетерпінням чекають на День Миколая діти, бо для них то означає веселе свято й подарунки.

До Дня Святого Миколая в місті Києві будуть проведені святкові заходи:

15 грудня о 12.00 – Загальноміський захід з нагоди Свята Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Київський  національний академічний театр оперети (вул. Велика Васильківська 53/3).

19 грудня о 08.30 – Відкриття новозбудованого дошкільного навчального закладу № 197 у Солом'янському районі (вул. Ернста Федора, 10).

19 грудня об 11.00 – Свято Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Колонна зала Київської міської державної адміністрації.

19 грудня о 17.00Засвічення головної новорічної ялинки на Майдані Незалежності.

19 грудня об 11.00, 13.30, 16.00 – Новорічні вистави у рамках мистецького проекту «Ялинко новорічна, засвітись вогнями!» для дітей пільгових категорій. Велика зала Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського (Майдан Незалежності).

19 грудня о 15.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Голосіївському районі. Будинок дитячої та юнацької творчості Голосіївського району (пр-т Голосіївський, 22).

19 грудня о 18.00 – Свято до Дня Святого Миколая та засвічення  Новорічної ялинки в Деснянському районі. Площа біля Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

19 грудня о 15.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Дарницькому районі. Інженерна гімназія (вул. Княжий затон, 12).

19 грудня о 15.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Дніпровському районі. Школа мистецтв (вул. Челябінська, 7).

19 грудня о 12.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Оболонському районі.  Київська дитяча академія мистецтв (пр-т Герої Сталінграда, 10.

19 грудня о 14.00 – Святкове дійство «Прийди Святий Миколай». Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2).

19 грудня о 15.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Солом'янському районі. Солом'янська районна в м. Києві державна адміністрація (пр-т Повітрофлотський, 41).

19 грудня о 16.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Солом'янському районі. Центр дитячої та юнацької творчості (вул. Героїв Севастополя, 35).

20 грудня о 14.00 – Свято до Дня Святого Миколая в Печерському районі. Палац дітей та юнацтва (вул. Дарвіна, 2).

20 грудня о 12:00 – Святкова вистава до Дня Святого Миколая. Київський національний академічний театр оперети (вул. Велика Васильківська 53/3).

20 грудня о 08.30; 11.30 – Свято до Дня Святого Миколая у Шевченківському  районі. Український дім (вул. Хрещатик, 2).

22 грудня о 15.00 – Свято до Дня Святого Миколая у Святошинському районі. СШ № 76 (вул. Жмеринська 8).

За матеріалами

офіційного сайту ГУОН КМДА