Київська міська рада затвердила програму "Шкільний автобус" на 2009-2012 рр.

10 березня 2009,Публікації » Новини
Київська міська рада затвердила програму "Шкільний автобус" на 2009-2012 роки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні сесії Київради з метою забезпечення регулярного та безпечного перевезення до місць навчання і до домівок учнів, які знаходяться за межею пішохідної доступності до навчальних закладів.

Як зазначається в пояснювальній записці, на сьогодні у Києві в зв’язку з розширенням його меж з огляду на нове будівництво, встановлено, що 870 учнів середніх загальноосвітніх шкіл та 338 учнів в школах-інтернатах та дитячих будинках перебувають за межею пішохідної доступності.

Прийнятою програмою передбачається, що Київська міська держадміністрація разом з районними адміністраціями та Управлінням ДАІ ГУ МВС України в Києві розробить і затвердить спеціалізовані транспортні маршрути для перевезення школярів. У свою чергу “Київпастранс” повинен забезпечити автобусами ті маршрути, що будуть відкриті згідно з програмою "Шкільний автобус".

Заплановано, що в поточному році на таких спецмаршрутах вже працюватимуть 5 автобусів. Як експеримент з організації перевезення учнів програму буде впроваджено у 2009 році у Деснянському та Оболонському районах.

Загальна вартість програми на 2009-2012 роки становить 4,9 млн грн. На поточний рік необхідно 491 тис. грн.

Згідно з документами, станом на 2009 рік необхідність в програмі "Шкільний автобус" потребують 4 школи, у яких відсоток дітей, які перебувають за межею пішохідної доступності, становить 12-53% від загальної кількості учнів: ЗОШ №№23, 180, 246 (Деснянський район), ЗОШ №104 (Оболонський район) та три школи-інтернати - санаторна школа-інтернат №19 (Подільський район), спецшкола-інтернат №15 та №16 (Святошинський район).

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня