9 березня - 195 років від Дня народження Тараса Шевченка

10 березня 2009,Публікації » Новини
9 березня - 195 років від Дня народження Тараса Шевченка9 березня виповнилося 195 років від Дня народження великого українського поета Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко народився 25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 року в селі Моринці Київської губернії (нині - Черкаська область) у сім'ї кріпаків. Помер 26 лютого (10 березня за новим стилем) 1861 року в Санкт-Петербурзі).

Літературна спадщина Тараса Шевченка вважається основою української літератури і багато в чому сучасної української мови. Після смерті Шевченко став для української інтелігенції культовою фігурою у формуванні національної самосвідомості та патріотизму.
З нагоди річниці Президент України Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і спікер українського парламенту Володимир Литвин поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Києва.

У церемонії також взяли участь члени уряду, народні депутати та представники місцевої влади.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня