12 січня 2012,Публікації » Новини

Підвищення посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС упродовж 2012 року11 січня Кабінет Міністрів України прийняв постанову „Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.

Окрім того, у 2012 році посадові оклади працівників бюджетної сфери відповідно до Єдиної тарифної сітки будуть розраховуватися, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду: з 1 січня – до 773 грн, з 1 квітня – до 794 грн, з 1 липня – до 802 грн, з 1 вересня – до 807 грн, з 1 жовтня – до 823 грн, з 1 грудня – до 839 грн (у грудні 2011-го був 704 грн).

При зазначених розмірах розрив між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальною зарплатою зменшиться з 326 грн у 2011 році до 298 грн у 2012-му. При цьому, починаючи з вересня, цей розрив становитиме 295 грн.

Також прийнятою постановою передбачається провести до 1 травня 2012 року консультації, а до 1 серпня – переговори з профспілками бюджетної сфери щодо встановлення у 2013 році розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС та посадових окладів працівників бюджетної сфери та державних службовців, які визначаються окремими рішеннями Уряду, що відповідає положенням чинної Генеральної угоди.

Водночас, за пропозицією профспілок, постановою передбачається щоквартально – протягом 2012 року – розглядати результати виконання зведеного бюджету та вносити за наявності можливостей зведеного бюджету пропозиції щодо підвищення заробітної плати у бюджетній сфері, у тому числі для державних службовців, зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою.

Видатки на запровадження постанови передбачені у державному бюджеті на 2012 рік.

За матеріалами

Урядового порталу