Лист до Президента України Ющенка В.А.

10 березня 2009,Публікації » Новини

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України висловлює свою стурбованість намірами представників органів влади щодо зміни статусу Київського міського будинку учителя та перетворення його в „музейний комплекс із вивчення та поширення знань про визвольні змагання”.

З моменту створення (5 жовтня 1912 року розпочав свою діяльність як потужний науково-методичний центр) Київський міський будинок учителя не лише зберіг своє першопризначення - провадження культурно-просвітницької діяльності в напрямах утвердження української державності та національно-патріотичного виховання, а й став центром міжнародних педагогічних зв’язків.

На сьогодні Київський міський будинок учителя, що має статус комунального позашкільного навчального закладу та підпорядковується Головному управлінню освіти і науки Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), є справжнім осередком культурно-просвітницької діяльності міста.

У приміщеннях Будинку учителя успішно функціонують Педагогічний музей України, філія Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О.Сухомлинського, Київський хореографічний коледж, Музей Української Народної Республіки, Міський університет науково-педагогічних знань. Щороку проводяться науково-практичні конференції, майстер-класи, лекції-семінари, об’єднання за інтересами, тематичні вечори, відзначення ювілейних дат закладів освіти міста, на постійній основі діють 29 професійних клубів, 5 лекторіїв.

Звертаємо Вашу увагу на те, що з початку 1980 року в приміщенні Київського міського будинку учителя плідно й результативно здійснює діяльність із захисту прав та інтересів представників педагогічних колективів столиці Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України. До речі, саме на балансі Профспілки освітян і перебував до 1993 року Будинок учителя та був переданий до комунальної власності лише у зв’язку з складною соціально-економічною ситуацією в країні.

Будівля Київського міського будинку учителя була збудована коштом педагогічної громади міста Києва, а тому саме інтереси членів освітянських колективів мають враховуватись при вирішенні питання щодо зміни статусу даного об’єкту.

Зважаючи на визначне історичне значення Київського міського будинку учителя, його вагомий внесок у здійснення культурно-просвітницької діяльності не лише на теренах України, а й за кордоном, від імені 200 тисяч членів профспілки звертаємось до Вас з проханням не змінювати статус даного комунального позашкільного навчального закладу та надати можливість Будинку учителя і надалі успішно виконувати функції одного з кращих освітянських культурних центрів України.

З повагою
Голова
  О.М. Яцунь

ОГОЛОШЕННЯ