22 січня столиця відзначатиме День Соборності та Свободи України

20 січня 2012,Публікації » Новини

22 січня столиця відзначатиме День Соборності та Свободи України22 січня – День Соборності та Свободи України. З цієї нагоди у Києві відбудеться низка урочистих заходів.

Так, мешканці міста разом з керівництвом столиці та держави, візьмуть участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

На Майдані Незалежності відбудеться грандіозний концерт. Під час дійства кияни та гості столиці матимуть змогу насолодитися виступами зірок української естради – гуртів «Мандри», «Скай», «ТіК», «Друга Ріка» та популярних співачок Джамали і Альони Вінницької. Початок концерту о 17.00.

Урочистості на честь свята відбудуться у Національному палаці мистецтв «Україна» за участі представників виконавчої влади усіх рівнів, депутатів, дипломатичного корпусу, громадськості.

Разом з тим, урочисті збори з нагоди Дня Соборності та Свободи України відбудуться у кожному районі міста. У музеях і бібліотеках розміщено книжкові виставки, фотовиставки, експозиції з історії Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, та їх ролі в процесі здобуття Незалежності України. А у навчально-виховних закладах проводяться лекції, семінарські заняття, науково-практичні конференції та вечори пам’яті.

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента, прийнятого 30 грудня 2011 року «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят», цього року Україна вперше святкує День Соборності та Свободи.

Довідково. День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР.

Виголошення ідеї єднання стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності українського народу.

Тож здійснилася споконвічна мрія українців – об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

Прес-служба КМОППОіНУ

За матеріалами Інтернет-видань