День святої мучениці Тетяни

День святої мучениці Тетяни25 січня 1755 року, у День мучениці Тетяни Хрещенської, імператриця Єлізавета Петрівна підписана указ про заснування Московського університету. Текст Указу був написаний фаворитом імператриці та другом Михайла Ломоносова Іваном Шуваловим, матір якого, як не дивно, теж звали Тетяною. Спочатку 25 січня було офіційним університетським святом, але поступово набуло популярності в усіх студентів.

Отже, відзначаємо День студента двічі на рік: 17 листопада — Міжнародний день студента і 25 січня — Тетянин день. А чому б і ні? Зустрічаємо ж 2 рази поспіль Новий і Старий Новий рік. А студенти – це взагалі такий народ, який може дозволити собі влаштувати «феєрверки» коли- і скільки-завгодно.

Тим більше, що цей час споконвіку в Україні був призначений молодіжним розвагам. За українськими народними традиціями у першу неділю після Водохреща молодь відбивала гопака та співала про кохання на вечорницях. Так і зараз, після благополучного заповнення чергової сторінки залікової книжки є прекрасний привід – День студента – зібратися групами на вечірках. Чи то буде дискоклуб, чи то боулінг, чи більярд, кафе, кіно, театри – вибір у столичного студентства широкий.

Для тих, хто нині навчається на третьому курсі, святкова програма примножується ще одним бонусом веселощів. Зимова сесія на третьому курсі – це «Екватор», самісінька середина навчання у вищій школі. Сподіваємося, що ви старанно вчилися і цей символічний рубіж перетинаєте з гордістю!

Також у Тетянин день наші пращури вгадували літню погоду: якщо на Тетяну іде сніг – літо буде вологим, на Тетяну прогляне сонечко – рано прилетять птахи. Окрім того, ще й проводилися оглядини наречених. Так Свята Тетяна єднає серця і передає під опіку інших Святих (Валентина й Валентини). 14 лютого, через кілька тижнів після "оглядин наречених", цілком закономірно настає День усіх закоханих.

Дорогі наші студенти, бажаємо вам, щоб цей багатий на свята період став яскравою сторінкою вашого щасливого студентського життя!

Прес-служба КМОППОіНУ