Столичним учителям виплачуватимуть надбавки і побудують житло

30 січня 2012,Публікації » Новини

Столичним учителям виплачуватимуть надбавки і побудують житлоГолова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов гарантує збереження муніципальних надбавок усім педагогічним і технічним працівникам.

Як повідомила начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Віра Горюнова, з метою поліпшення соціального статусу вчителів міська влада виплачує стимулюючі надбавки всім працівникам освітньої галузі.

Окрема програма стимулювання реалізується для молодих педагогів, які прийшли працювати до навчальних закладів. Вони отримують 1000 гривень одноразової адресної допомоги, а тим, хто заключив контракт не менше ніж на 3 роки, виплачують «підйомні» у розмірі п‘яти мінімальних заробітніх плат. У 2011-2012 навчальному році 455 випускників вищих навчальних закладів отримали направлення Головного управління освіти і науки на роботу до столичних навчальних закладів. Молодим спеціалістам також встановлена надбавка, відмінникам навчання – у розмірі 50% заробітної плати, студентам старших курсів, які працюють у школах виплачується 30% надбавка до посадового окладу. За складність і напруженість у роботі молодим викладачам, які працюють протягом 3 – х років встановлено надбавки у розмірі 20% і 30% (від ставки заробітної плати) до посадового окладу.

Важливий крок – вирішення проблеми забезпечення житлом освітян. У цьому питанні влада сподівається реалізувати програму «50 на 50». Наразі понад 400 осіб виявили бажання взяти участь у цій програмі.

Активно працюють у столиці програми підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. На базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка створено «Школу молодого вчителя». Розроблено концепцію та затверджено комплексну програму «Школи молодого вчителя».

За матеріалами

Офіційного сайту КМДА