Молодіжна рада при Кабінеті Міністрів України: засідання робочої групи

7 лютого 2012,Публікації » Новини

Молодіжна рада при Кабінеті Міністрів України: засідання робочої групи6 лютого у залі засідань колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України відбулося засідання робочої групи з вивчення питання створення молодіжних консультативно-дорадчих органів.

Від профспілки освітян участь у роботі засідання взяли заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк та заступник голови Київської міської організації Профспілки Олександр Трофименко.

Під час засідання було обговорено проект постанови Уряду про утворення Молодіжної ради при Кабінеті Міністрів України задля забезпечення взаємодії органів виконавчої влади і молодіжних громадських організацій на засадах партнерства, відкритості та прозорості.

Конструктивна дискусія розгорнулася стосовно функцій та повноважень, порядку формування та ряду інших питань щодо діяльності майбутнього молодіжного консультативно-дорадчого органу.

Зокрема, під час роботи було визначено, що у склад Ради має входити молодь віком від 18 до 35 років на підставі пропозицій всеукраїнських молодіжних та дитячих громадських організацій, їх об’єднань, студентських профспілкових організацій та органів студентського самоврядування, їх об’єднань.

Після детального обговорення, узгодження спірних позицій, робоча група схвалила проекти документів у цілому та звернулася до МОНМСУ з пропозицією направити їх на погодження до органів виконавчої влади і, в установленому порядку, внести на розгляд Кабінету Міністрів України.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України