День Святого Валентина. Роздуми столичних студентів про любов

14 лютого 2012,Новини, Вища освіта

День Святого Валентина. Роздуми столичних студентів про любовЛюбов – емоційне інтимне і глибоке почуття приязні однієї особи до іншої. Це найбільш узагальнене визначення. Однак навіть його не можна вважати стандартним, бо кожна людина вкладає в це поняття своє власне розуміння і внутрішні відчуття. Як же уявляє собі справжнє кохання сучасна молодь? Про це я запитала у студентів Національного університету харчових технологій.

Студентка 3-го курсу факультету енергетики і енергоменеджменту Наталія поділилася зі мною своїм визначенням кохання: "На мою думку, існує два типи людей. Для одних найважливішою цінністю в житті є родина та кохання, а для інших – кар'єра, бо таким чином вони намагаються не помічати цього почуття. Я прихильниця щирого справжнього кохання, від якого мурахи по шкірі, від якого хочеться постійно посміхатися, коли хочеться увесь час, 24 години на добу, проводити з обранцем твого серця. Це, на мій погляд, справжнє кохання".

Студентка 4-го курсу Тетяна має свою думку: "Важливо відрізняти кохання від закоханості, але я вважаю, що треба дати шанс закоханості перерости в більш високі почуття. Кохання вимагає самовідданості обох сторін, поваги, опіки, страху образити або не виправдати очікувань своєї половинки. І я думаю, що без простої закоханості не обійтися! Адже вона окриляє, надихає, дарує почуття ейфорії".

Для Андрія кохання – це хіміко-біологічний процес, який твориться у нас в голові. Для когось це звичка, для когось навіть наркотик. Кохання загартовує або ламає. Якщо ти впевнений, що твої почуття щирі, то зробиш усе можливе та неможливе, щоб бути поруч зі своїм об'єктом обожнювання. Кохання – це життя.

Провівши опитування, я підтвердила свою точку зору щодо поняття "кохання". Любов – це сенс життя, саме вона мотивує та надихає на великі справи. Закінчити свої міркування хочу словами видатного Віктора Гюго: "Коханню всього мало. Воно має щастя, а хоче раю, має рай – хоче неба. О закохані! Усе це є у вашій любові. Зумійте тільки знайти".

Катерина ЧЕПІНОГА

cтудентка НУХТ

Студентська профспілкова асоціація м. Києва

ОГОЛОШЕННЯ