Конструктивний діалог столичного профактиву

15 лютого 2012,Публікації » Новини

Конструктивний діалог столичного профактиву14 лютого 2012 року у Федерації профспілок України пройшло зібрання профспілкового активу столиці за участю голови ФПУ Юрія Кулика та голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Вів засідання голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник.

Центральною темою обговорення став розвиток соціального діалогу між державною владою та профспілками у процесі реалізації реформ в економічній та соціальній сферах.

Відкриваючи зустріч, чільник Міськпрофради окреслив напрями діяльності об'єднання профспілок, організацій профспілок у столиці. Він наголосив, що за минулий рік уся робота була спрямована на вдосконалення системи захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів киян, активізацію соціального діалогу з міською владою та роботодавцями.

Голова ФПУ свою доповідь розпочав з інформації про відзначення Міжнародного дня соціальної справедливості в Україні, зокрема, про обговорення цієї теми під час робочих зустрічей з Президентом України, Прем’єр-міністром України, Віце-прем'єр-міністром – Міністром соціальної політики України, Головою Федерації роботодавців України. ФПУ проводила активну роботу щодо встановлення такого Дня в нашій державі. І у 2012 році вперше День соціальної справедливості буде відзначатися 20 лютого в Україні на загальнонаціональному рівні.

Голова ФПУ також підкреслив, що останнім часом вдалося суттєво поліпшити діалог з владою та роботодавцями, особливо щодо підготовки нової Генеральної угоди, прийняття нового Кодексу законів про працю. Наостанок Юрій Кулик зробив акцент на тому, що сьогодні профспілкам потрібно спільно з владою та роботодавцями зробити все, аби привернути увагу громадськості до необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості.

Профспілки міста у своїх зверненнях до голови ФПУ підняли питання впровадження соціальної картки для спілчан. Позитивним прикладом цього напряму діяльності поділився голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь: «У 2012 році на території Києва стартував пілотний проект – соціальна програма «З профспілкою дешевше». Власники дисконтних карт КМОППОіНУ мають змогу користуватися пільгами від 5% до 15% при придбанні товарів і послуг партнерів проекту». Олександр Михайлович зауважив, що цю практику варто поширити по всій території України, аби кожен член профспілки мав змогу користуватися певними перевагами. Після чого Олександр Яцунь вручив голові ФПУ Юрію Кулику дисконтну карту КМОППОіНУ.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, відповідаючи на запитання профспілкових активістів, розповів про реалізацію багатьох міських програм, серед яких – доступне житло, озеленення міста, підготовка приймаючого міста ЄВРО – 2012, будівництво важливих об’єктів, інноваційні проекти тощо.

Ще одним із завдань міської влади, за визначенням Олександра Попова, є збереження існуючих соціальних виплат та муніципальна підтримка працівників бюджетної сфери, зокрема, освіти і медицини.

Тож відверта розмова між учасниками діалогу стала ще одним кроком для посилення соціального діалогу у Києві та підписання нової Територіальної угоди.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку