Менше амбіцій – більше конструктиву

21 лютого 2012,Публікації » Новини

Менше амбіцій – більше конструктиву
У такому налаштуванні 21 лютого 2012 року пройшла зустріч робочої групи з доопрацювання проекту Закону «Про вищу освіту» з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. До участі в дискусії долучилися народні депутати, серед яких голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький та представник Президента України у ВР Юрій Мірошниченко, ректорський корпус, представники профспілкових організацій і студентського самоврядування.

Голова робочої групи Михайло Згуровський у форматі презентації продемонстрував присутнім експертні напрацювання, що базувалися на 12 основних позиціях реформи вищої освіти. Серед них і розмежування функцій держави та ВНЗ, і рівний доступ до освітніх послуг та ресурсів вишу, і соціально-економічний захист науково-педагогічних працівників та студентства. Михайло Захарович поінформував, що робоча група опрацювала 3 тисячі пропозицій від більше ніж 100 установ і великої кількості фахівців у галузі освіти, науки, державного управління та бізнесу. У результаті узгодження пропозицій і критичних зауважень 67 із 71 статей урядового законопроекту «Про вищу освіту» потерпіли зміни.

Після обговорення стратегічного бачення вищої освіти всіма учасниками наради чільник Уряду Микола Азаров попросив громадськість і фахівців галузі «Освіта», у тому числі і представників профільного міністерства, долучитися до завершального етапу підготовки цього важливого документу. Адже через два тижні доопрацьований законопроект має бути поданий до Кабінету Міністрів України для проведення відповідної експертизи.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018