КМОППОіНУ провела семінар-навчання голів профкомів вишів

23 лютого 2012,Новини, Вища освіта

КМОППОіНУ провела семінар-навчання голів профкомів вишів22 лютого 2012 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся семінар-навчання голів первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів.

Відкриваючи семінар, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь підняв найбільш важливе для вищої школи питання – процес доопрацювання проекту Закону України «Про вищу освіту»: «Законопроектом визначено основні правові, економічні та організаційні засади функціонування вищої освіти на принципах інноваційного розвитку економіки і суспільства, університетської автономії і академічних свобод, Євроінтеграції, підвищення якості освіти і науки, демократизації вищої освіти». Голова КМОППОіНУ також повідомив, що завершальний етап доопрацювання законопроекту триватиме два тижні. Натомість голова профорганізації КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Цвих запропонував провести розширене засідання секції вищої школи КМОППОіНУ задля ґрунтовного і всебічного обговорення положень законопроекту і вироблення спільної й чіткої профспілкової позиції.

Після вирішення поточних питань учасники семінару приступили до навчальної діяльності. Цього разу увага присутніх була спрямована на розгляд особливостей організаційної роботи в первинках, оскільки саме від її налагодженості значною мірою залежить ефективність і міць профспілкових організацій. Голова ППО КНУ імені Тараса Шевченка окреслив основні напрями роботи апарату профорганізації, підрозділів профбюро і комісій, поділився досвідом відносин із ректоратом вишу, зупинився на нюансах колективного договору.

Питання діловодства, документаційного забезпечення та контролю в діяльності первинної профспілкової організації КНУ імені Тараса Шевченка та специфіку оргроботи зі студентами в умовах об’єднаного профкому висвітлили заступники голови первинної профспілкової організації вишу Дмитро Чомко та В’ячеслав Шамрай. Виступи доповідачів були підкріплена наочними прикладами, що були роздані присутнім для подальшого застосування в роботі.

Правила оформлення постанов, протоколів, клопотань, заяв, порядок реєстрації вхідної та вихідної документації і навіть особливості слововживання в офіційно-діловому стилі української мови учасникам семінару пояснила завідувач відділу організаційної роботи КМОППОіНУ Ірина Волинко.

«Основні документи, на підставі яких діє первинна профспілкова організація» – тема, що була висвітлена юрисконсультом КМОППОіНУ Вікторією Соломінчук.

Прес-служба КМОППОіНУ

17.листопада