Як столичне дошкілля Масляну святкувало

Як столичне дошкілля Масляну святкувало– А чому музика в садочку грає?

– Бо сьогодні весело зиму проводжаємо.

Ніби й дійсно відступила крижана зима від санаторного дошкільного навчального закладу № 757 „Світлячок” Деснянського району міста Києва. Увесь дружний колектив, на чолі із завідувачем Т.В. Черниш, головою ПК Н.Г. Гримайло і вихователем-методистом Л.В. Архиреєвою, вийшов на подвір’я дитячого садка.

Діти і дорослі, зачаровані розфарбованими скульптурами, були в захваті.

Ще вчора вони разом ліпили зі снігу казкових героїв: колобка, крокодила, сніговика, восьминіжку, різноманітні квіти; а сьогодні, зранку, ці білосніжні вироби ожили від барвистих і яскравих фарб і засяяли в ще таких несміливих, але по-весняному привітних сонячних промінцях. Засніжений квітник, ніби казковий острівець, заіскрився розмаїттям різнокольорових чарівних квітів, вабив зір всіх присутніх.

Було на святі багато гостей, яких завідувач привітала пишним та духмяним короваєм.

Залунала чудова музика і розпочалося чарівне дійство, відкрите скоморохами. Вони були веселі, жартівливі, смішні – нікому не давали сумувати. Додавали веселощів і „цигани” з казковим „ведмедем”, баба Яга, ролі яких майстерно виконували працівники закладу.

Свято текло дзвінкою весняною річкою, веселилося і сміялося. Не можна було встояти на місці від українських народних пісень та іскристого таночка. Весь дитсадочок співав, танцював і водив хоровод.

Ансамбль „Берегиня” зачарував всіх солов’їним співом. ”Масляна”, „Млинці”, „Не сумуй, моя Вкраїно” – ці пісні лунали далеко за межі дитсадка. Вдячні діти і гості підтримували талановитих педагогів гучними

оплесками і співом.

Гуляє Масляна, гуляє, всіх навколо звеселяє. А яка ж Масляна без млинців?! До них смакували і вареннячко, і медок, і узвар, і духмяний чайок.

Ось таку увагу приділяє колектив дошкільного закладу збереженню звичаїв і традицій українського народу. Зернинки добра і любові, які сіють творчі вихователі в душі малят і їхніх батьків будуть з радістю і вдячністю проростати в серцях і передаватимуться в майбутні покоління.

Наснаги і творчості вам, любі педагоги!

Л.М. Бульба,

вихователь ДНЗ № 757 „Світлячок”

Деснянського району