Щиро вітаємо освітян і учнів Ліцею міжнародних відносин № 51 з 20-річчям!

Щиро вітаємо освітян і учнів Ліцею міжнародних відносин № 51 з 20-річчям!Свято з нагоди 20-річчя Ліцею міжнародних відносин № 51 відбудеться сьогодні, 29 лютого 2012 року о 14.30 в приміщенні Театру юного глядача на Липках за адресою: вул. Липська, 15.

Ліцей міжнародних відносин № 51, заснований у 1991-1992 навчальному році, є правонаступником  спеціалізованої школи № 51, історія якої  починається з 1919.

У ліцеї навчається 917 учнів. Структура включає три ступені:

I ступінь – початкова школа (1-4 класи);

II ступінь – середня школа (5-9 класи), 8-9 класи – допрофільні;

III ступінь – старша школа, ліцей (10-11 класи) – профільні.

Профілі: філологічний (іноземна філологія), історичний, економічний.

У Ліцеї працюють 95 відданих своїй справі, професійно підготовлених учителів, серед яких мають: науковий ступінь кандидата наук – 3 педагоги; вищу кваліфікаційну категорію – 59 вчителів; звання вчитель-методист – 36; звання старший учитель – 15; вчителями ліцею працюють 11 випускників.

Серед працівників ліцею мають почесне звання «Заслужений працівник освіти України» – 1 (директор Ліцею С.М. Шевцова) та звання «Заслужений вчитель України» – 2 (вчитель початкових класів Т.М. Квітко, вчитель англійської мови О.М. Константинова). Нагороджені значком «Відмінники освіти України» – 23 вчителі та знаком «Відмінник столичної освіти» – 2. Грамотами Верховної Ради України нагороджено – 2, Почесною Гамотою Кабінету Міністрів України – 4, Грамотою Міністерства освіти і науки України – 29, Грамотою Головного управління освіти і науки України – 55; Нагороджено знаком «Василя Сухомлинського» – 3 вчителя та знаком «Костянтина Ушинського» – 2 вчителя.

15 педагогів стали переможцями районного та міського конкурсів «Молодий вчитель на Печерську», «Учитель року».

Наказом Головного управління освіти і науки м. Києва від 04.07.2008 р. №218 «Про атестацію та ліцензування навчальних закладів» Ліцей визнаний атестованим з відзнакою.

Заклад освіти закінчили 319 учнів із Золотою та Срібною медалями.

З метою розвитку полікультурних компетенцій учнів налагоджено зв'язки з навчальними закладами Франції, Норвегії, Російської Федерації, Німеччини, що сприяє підвищенню інтелектуального рівня підростаючого покоління в сучасних умовах.

У 1997 році Генеральний директор ЮНЕСКО Федеріко Майор під час офіційного перебування в  Україні вручив сертифікат про приєднання до проекту асоційованих шкіл ЮНЕСКО.

На базі навчального закладу, як асоційованої школи ЮНЕСКО, проводяться міжнародні форуми, конференції, семінари. Педагогічним колективом випущено науково-методичні збірники «Метод проектів – традиції, перспективи, життєві результати» (2003 р.) науково-методичний посібник: «Проектна діяльність у Ліцеї: компетентнісний потенціал. Теорія і практика» (2008 р.) та інші. З листопада 2011 року Ліцею наданий статус експериментальної школи Інституту педагогіки НАПН України.

Авторським колективом Ліцею: О.М. Константиновою, О.Ф. Вигран, С.К. Гербовою, І.Л. Крупською, С.І. Теленковою, Л.Л. Володіною випущено в світ посібник для спеціалізованих шкіл по вивченню англійської мови: «Знайомтесь: США» «Знайомтесь: Велика Британія!» (2002 р.) та посібник для загальноосвітніх шкіл з профільним навчанням «Знайомтесь: Велика Британія!» (2010 р.), що використовуються для викладання курсу країнознавства в Ліцеї, а також в інших навчальних закладах міста (ліцеях, гімназіях, коледжах, університетах).

Щороку випускники Ліцею стають студентами престижних вищих навчальних закладів України та інших країн світу.

Педагогічний колектив нагороджено почесними грамотами: Кабінету Міністрів України «За вагомий внесок у розвиток освіти, творчий підхід до навчання і виховання учнівської молоді»; Міністерства освіти і науки України «За цілеспрямовану роботу й активне утвердження педагогіки толерантності в навчально-виховний процес»; Національної комісії України у справах ЮНЕСКО «За активну участь у міжнародній співпраці України на ниві освіти, науки і культури»; Академії педагогічних наук України.

З 2000 року педагогічний колектив очолює директор, Світлана Михайлівна Шевцова – Заслужений працівник освіти України, кандидат філософських наук. Шевцова С.М. разом із колегами і батьківським колективом доклала багато зусиль, щоб Ліцей став сучасним навчальним закладом. Щорічно учні беруть активну участь і посідають призові місця у Всеукраїнських, районних та міських олімпіадах, захисті науково-дослідних робіт МАН, різноманітних конкурсах.

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України вітає педагогічний колектив та учнів Ліцею міжнародних відносин № 51 з нагоди 20-річчя з дня заснування.

Щиро бажаємо вам здоров’я, щастя, добра, творчих злетів і нових звершень у розвитку національної освіти. Успіхів вам, радості та благополуччя!