Нині триває третій тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012»

Нині триває третій тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012»10 березня у п’яти регіонах України відбулося урочисте відкриття третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012» у номінаціях «Українська мова та література» (м. Рівне), «Біологія» (м. Запоріжжя), «Іноземна мова. Англійська» (м. Одеса), «Етика»  (м. Кам’янець-Подільський), «Фізична культура» (м. Луганськ).

На церемонії відкриття були присутні начальники управлінь освіти міських та районних державних адміністрацій, завідувачі міських (районних) кабінетів (центрів), керівники методичних об’єднань, учителі загальноосвітніх навчальних закладів, меценати та гості.

Урочистості з нагоди відкриття Конкурсу супроводжувалися творчими виступами талановитих колективів та митців. Це свято тих, чиїми стараннями, ентузіазмом і шляхетністю зберігаються та примножуються кращі традиції вітчизняної школи.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2012», сімнадцятий від дня його заснування, знову підтвердив, що наша держава багата на педагогів-майстрів своєї справи. Серед учасників Конкурсу не має випадкових людей. Для кожного з них школа – це життя, а вчительський талант – це насамперед покликання і невтомна праця.

135 вчителів, представників 27 регіонів України, впродовж шести днів продемонструють свій фаховий рівень, загальну культуру та педагогічний досвід. Проте найважливішим завданням Конкурсу для вчителя є перемога над самим собою, своєю невпевненістю, острах опинитися у непередбачуваній ситуації, нездатністю опанувати власні емоції тощо, що, як показує педагогічна практика, дуже часто стає визначальним у  роботі вчителя. Адже, як влучно зазначив Джон Локк, «Ніхто не знає сили свого розуму, сили наполегливості і регулярної старанності, поки не випробував їх».

Учасникам фінальних змагань Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012» бажаємо успіхів у нелегких професійних випробуваннях, великих перемог, гідних нагород і просто – везіння!

За матеріалами

офіційного сайту МОНМСУ