Вчасна виплата заробітної плати освітянам – на контролі КМОППОіНУ

16 березня 2012,Публікації » Новини

Вчасна виплата заробітної плати освітянам – на контролі КМОППОіНУ16 березня 2012 року за участю голови КМДА Олександра Попова відбулося розширене засідання Колегії Київської міської державної адміністрації, присвячене підсумкам соціально-економічного розвитку міста Києва в 2011 році та перспективам на 2012 рік.

Питання соціально захисту людей праці столиці висвітлили голова Міськпрофради Валентин Мельник та голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Профспілковий лідер освітян міста поінформував про затримку виплати заробітної плати працівникам закладів освіти на 2 – 4 дні. Відповідно до графіку вона має здійснюватися в період із 3 до 7 числа кожного місяця. А в березні вчасно зарплату отримали освітяни лише 4 районів м. Києва: Дарницького, Оболонського, Подільського та Печерського. Працівники навчальних закладів інших районів на свята залишилися з порожніми гаманцями. Тож Олександр Яцунь виступив з критичними зауваженнями стосовно відповідальних чиновників, які не проконтролювали виплату.

Зі свого боку Олександр Попов попередив усіх керівників районів щодо неприпустимості подібних ситуацій і персональну відповідальність за порушення Закону України «Про оплату праці». Очільник міськдержадміністрації порекомендував вибачитися за неувагу до жертовної праці вчителя та закликав Київську міську організації Профспілки до подальшого плідного соціального партнерства.

Окрім того, Олександр Яцунь сконцентрував увагу на питанні виплати надбавки за складність і напруженість у роботі на рівні грудня 2011 року. Нині стимулюючі надбавки нараховуються в розмірі не 20, а 15 відсотків посадового окладу. Після обговорення соціальні партнери вирішили повернутися до цього питання при перегляді бюджету столиці за підсумками першого кварталу.

На Колегії Київської міської державної адміністрації доповідали заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, начальник Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики Людмила Денисюк, начальник ГУ енергетики, енергоефективності та енергозбереження В’ячеслав Лісовик, начальник ГУ житлового господарства Володимир Стороженко, начальник ГУ транспорту та зв’язку Євгеній Водовозов, начальник ГУ комунального господарства Дмитро Новицький.

Засідання пройшло конструктивно і на високому організаційному рівні.

Прес-служба КМОППОіНУ