Увага до первинки – першочергове завдання КМОППОіНУ

21 березня 2012,Публікації » Новини

Увага до первинки – першочергове завдання КМОППОіНУКиївська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України вважає своїм головним обов’язком приділяти належну увагу кожному спілчанину та постійно сприяти поліпшенню роботи первинних профспілкових організації закладів освіти всіх районів столиці. Тому з метою прямого спілкування з освітянами міста фахівці КМОППОіНУ систематично проводять зустрічі з президіями рад районних у м. Києві організацій Профспілки.

Подібний формат відкритого обміну досвідом, думками та ідеями закріплює зворотній зв'язок і приносить подвійну користь. Упродовж кожної із зустрічей спілчани отримують важливу інформацію з питань соціально-економічного захисту, а також роз’яснення юридичного, організаційного й інформаційно характеру. А Київська міська організація Профспілки, у свою чергу, має можливість дізнатися з перших уст, чим живе первинка і що турбує людину праці сьогодні.

14 березня в тренінг-класі КМОППОіНУ зібралися освітяни Дніпровського району столиці. Завідувач відділу організаційної роботи Ірина Волинко та провідний спеціаліст інформаційного відділу Олексій Михальченко ознайомили присутніх з особливостями функціонування сайту Київської міської організації Профспілки, продемонстрували документаційну та нормативно-правову базу, яка зібрана для підвищення обізнаності та полегшення роботи голів первинних профспілкових організацій. Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь поінформував про дії міської організації Профспілки щодо вчасної виплати заробітної плати, встановлення надбавки за складність і напруженість у роботі, а юристи відповіли на питання з атестації педагогічних працівників, індексації заробітної плати, пенсійного законодавства. Окресливши актуальні завдання та перспективи профспілкової роботи в районі, голова Дніпровської районної у м. Києві організації Профспілки Галина Нікандренко надала слово спілчанам. Серед озвучених проблемних моментів особливе місце посідає невдоволення техпрацівників виплатою премії до Міжнародного жіночого дня виключно педагогічному колективу.

Вчора, 20 березня, одночасно проходили зустрічі з профактивом Печерського та Солом’янського районів. Встановлення відео-зв’язку між тренінг-класом і приміщенням РОП дало можливість учасникам засідань поспілкуватися з членами апарату КМОППОіНУ та колегами. Фахівці Київської міської організації Профспілки, голови Печерської та Солом’янської РОП Олександра Баклан і Василь Марочко мали розмову з освітянами районів про поточний момент, нарахування заробітної плати, розмір стимулюючих надбавок, мотивацію членства, проведення профспілкових уроків у школах міста тощо. Окрім того, було надано юридичні консультації і роз’яснення окремих положень нормативно-правових актів у галузі "Освіта".

Під час діалогів у дружній атмосфері голови первинок висвітлювали нагальні питання діяльності ППО на конкретних ситуативних прикладах, ділися турботами працівників загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів від педагога до технічного персоналу і передавали настрої освітянських колективів.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада