ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

Досить економити на праці вчителя!

Досить економити на праці вчителя!Сьогодні, 27 березня 2012 року, під час проведення семінару-навчання до голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Яцуня звернулися лідери трудових колективів закладів освіти столиці з конкретною вимогою – розпочати активні дії по захисту економічних прав освітян.

Педагоги вкрай невдоволені невиконанням ст. 57 чинного Закону України «Про освіту» та надто повільним розмороженням Єдиної тарифної сітки. У своїх виступах учителі наголошували, що терпець уривається, а суспільне обурення наростає. «Щомісяця недоотримувати 650 грн – це на сьогоднішній день неприпустима річ, тож треба від слів переходити до відстоювання наших законних прав», – наполягав Микола Мартинович Костюк, учитель історії Економіко-правового ліцею Деснянського району.

Близько 300 освітян, які були присутні на заході, підтримали пропозицію надіслати відповідні звернення до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Окрім того, упродовж квітня проводитимуться соціологічні дослідження позиції освітян столиці з нагальних проблемних питань, з результами яких будуть ознайомлені соціальні партнери – представники місцевої та державної влади.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018