У столиці розпочинається підготовка до нового навчального року

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про підготовку навчальних закладів Києва до початку 2012-2013 навчального року.

На виконання розпорядження та з метою здійснення своєчасної підготовки освітніх закладів столиці, передбачена низка підготовчих заходів, які розпочнуться ще до завершення поточного навчального року.

Так, одним із основних завдань підготовчого періоду до нового начального року стане впровадження Столичного стандарту освіти, який презентують на найближчому засіданні колегії Головного управління освіти і науки КМДА.

Загалом же, у рамках підготовки до нового навчального року в столичних школах планують покращити благоустрій територій, відремонтувати приміщення та поновити матеріально-технічну базу.

Завчасно готуватимуть навчальні заклади до роботи в осінньо-зимовий період та проведуть відповідні заходи з енергозбереження. У школах та садочках перевірять справність протипожежних систем, а також стан охорони праці та безпеки життєдіяльності в приміщеннях навчальних закладів.

Планом підготовки до навчального року передбачений особливий контроль щодо забезпечення медичних кабінетів освітніх установ необхідними ліками. Крім того, значну увагу приділять проведенню медичних оглядів учнів.

Також школи забезпечать підручниками та навчальними посібниками. Планують придбати і сучасні технічні засоби навчання з природничо-математичних дисциплін.

Районним адміністраціям доручили активізувати роботу щодо забезпечення безперешкодного доступу до закладів освіти для людей з інвалідністю та розширення мережі навчальних закладів з інклюзивними класами.

Активізують роботу і щодо збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах, а саме: відновлюватимуть роботу непрацюючих дитсадків, капітально ремонтуватимуть групові приміщення, а також реорганізовуватимуть школи-дитячі садки.

Заходи з підготовки триватимуть до кінця серпня. Напередодні свята першого дзвоника, з 6 до 20 серпня 2012 року відбудеться міський рейд перевірки готовності навчальних закладів до початку нового 2012-2013 року.

За матеріалами

Офіційного сайту КМДА