ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Профспілкове навчання в НПУ імені М.П. Драгоманова: найкращий досвід для вишів

10 квітня 2012,Новини, Вища освіта

Профспілкове навчання в НПУ імені М.П. Драгоманова: найкращий досвід для вишівУ Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова відбувся семінар-навчання голів первинних профспілкових організацій студентів «Організація профспілкового навчання».

У НПУ завітали поділитися досвідом представники кращих вишів Києва: Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного університету харчових технологій, Київського національного лінгвістичного університету, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного транспортного університету й інших.

Відкрив семінар з побажаннями плідного діалогу й мудрих рішень ректор НПУ Віктор Андрущенко. Академік розповів про давню історію Драгоманівського університету, його поступовий, але впевнений розвиток, мрії й плани на майбутнє і щодо виховання нового вчителя ХХІ століття, і щодо еволюційних змін у педагогічній сфері взагалі. «Людина повинна бути красивою в усіх відношеннях, а вчитель тим більше, бо зазвичай саме на вчителя й рівняються школярі. Він для них є прикладом та ідеалом для наслідування, а тому мусить бути духовно й інтелектуально багатою, фізично розвиненою особистістю, – стверджує Віктор Петрович, – про це в Драгоманівському університеті дбають і викладацький колектив, і члени студентської профспілки».

Приєднався до теплих слів академіка й голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Пан Олександр, окрім привітань, зробив ще й чудовий подарунок для драгоманівців – путівки на оздоровлення влітку для малозабезпечених та тих, хто потребує цього.

Далі учасників семінару чекала безпосередня робота. Делегати університетів Києва почули доповідь голови первинної профспілкової організації студентів НПУ Станіслава Цибіна про структуру профкому університету, завдання та основні напрямки діяльності. Спеціалісти студентського профкому НПУ презентували гостям і учасникам Школи профактиву 2010, 2011 та 2012 з їх реаліями і перспективами, продемонстрували можливості міжнародної співпраці, яка вже практикується у Драгоманівському виші, розповіли про мотиваційні стимули у профспілковій роботі.

Бажаючі мали змогу відвідати тренінг від голови профбюро студентів Інституту педагогіки та психології НПУ Марини Кліщевської «Організація профспілкового навчання», подискутувати й повчитися досвіду один в одного.

Фоторепортаж на Facebook

Людмила КУХ,