У Ліцеї міжнародних відносин проведено відкритий профурок

У Ліцеї міжнародних відносин проведено відкритий профурок11 квітня 2012 року Аліна Миколаївна Соловйова, вчитель історії та кандидат юридичних наук, провела профспілковий урок для учнів 9 класу Ліцею міжнародних відносин №51 Печерського району м. Києва.

На уроці були присутні директор ліцею Світлана Михайлівна Шевцова і голова Печерської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Іванівна Баклан.

Аліна Соловйова розповіла учням про основні завдання Київської міської організації Профспілки, зробивши акцент на тому, що сьогодні профспілка є одним із гарантів прав працівників, посередницькою організацією між людьми праці, роботодавцями та державними органами. Вона також зауважила, що бюджетна сфера не може існувати без профспілки, оскільки без неї неможливо повноцінне збереження соціальних стандартів та прав працівників.

За допомогою інтерактивних технологій учитель досить детально ознайомила учнів із діяльністю Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. Школярі уважно слухали інформацію про те, хто входить до складу первинних профспілкових організацій, скільки членів нараховує КМОППОіНУ, а також дізналися, яким чином здійснюється соціальне партнерство.

Аліна Миколаївна переконала ліцеїстів у тому, що розвиток держави починається насамперед із молодого покоління. Саме тому учні мають бути ерудованими і мати правову культуру. А педагоги повинні навчити школярів добре розуміти свої права, щоб у майбутньому вони могли їх відстоювати і захищати не тільки самостійно, а й згуртовано – за допомогою профспілкової організації.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН