Будинок учителя відреставрують до Дня працівників освіти

23 квітня 2012,Публікації » Новини

Будинок учителя відреставрують до Дня працівників освітиГолова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про реставрацію Київського міського будинку учителя.

Роботи з реставрації Будинку учителя відбуватимуться поетапно. Так, цього року відновлять фасади, змінять дворові інженерні мережі, а також приведуть до ладу внутрішній двір, який стане учительським парком.

Київський міський будинок учителя побудовано в 1912 році, а у 1936 році його добудували ще з трьох сторін. Споруда є пам’яткою архітектури, історії, культури, історичного середовища міста національного значення. Протягом 100 років експлуатації зовнішні фасади, внутрішнє оздоблення, мережі, чавунна огорожа та паркова зона морально і технічно застаріли.

Наразі необхідним є ремонт зовнішньої огорожі та її гранітних опор, вхідної групи з облаштуванням прилеглої території. Особливої уваги потребують покрівля – скляний купол, а також модернізація технічних мереж теплового пункту та електрощитової. Крім того, у рамках реставрації у Будинку вчителя впровадять енергозберігаючі технології, а також модернізують конференц-залу.

Фінансування реставраційних робіт буде здійснюватися у відповідності з програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2012 рік. Замовником робіт визначено КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» КМДА. Також відповідно до розпорядження, комунальному комплексному позашкільному навчальному закладу «Київський міський будинок учителя» буде оформлено право користування земельною ділянкою.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі з молодими фахівцями освітньої галузі повідомляв про плани міської влади реконструювати Будинок вчителя до початку 2012-2013 навчального року.

За матеріалами

офіційного сайту КМДА

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ