Шляхами подвигу і слави. 1941-1945 рр.

7 травня 2012,Публікації » Новини

Шляхами подвигу і слави. 1941-1945 рр.Програма цьогорічного святкування у столиці Дня Перемоги об’єднала у собі як традиційні, так і нові за форматом заходи.

Так, ранок Дня Перемоги розпочнеться з Ритуалу Пам’яті – покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.

О 10:00 на Майдані Незалежності відбудуться урочистості з нагоди святкування перемоги у Великій Вітчизняній війні, продовженням яких стане концертна програма «Фронтові сторінки сімейного альбому».

Ветеранів вітатимуть Почесна варта Збройних сил України, Заслужений академічний оркестр пісні та танцю ЗСУ, народні артисти України Наталія Бучинська, Олександр Пономарьов, солісти ансамблю ЗСУ Тіна Кароль, Злата Огнєвіч, а також лідер гурту «ВВ» – Олег Скрипка. У їх виконанні прозвучать пісні воєнних часів.

Крім того, вперше у національному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» відбудеться великий мітинг-концерт «Ту славну весну не забути повік». Захід розпочнеться о 12:00 церемонією запалення Вогню Слави та покладання гірлянди військової слави. Також відбудеться військово-історичний парад «Незабутнє». Територією музею проїде відома історична техніка та піші колони у військовій формі часів війни, а також на відвідувачів чекатиме концерт «Пісні перемоги». Із 16:00 на Майдані Незалежності розпочнеться святковий марафон, у якому візьмуть участь оркестри Збройних сил України і творчі колективи Міністерства внутрішніх справ, популярні артисти. Крім того, сучасні українські виконавці співатимуть відомі улюблені пісні воєнних часів, а також пісні на військову тематику у супроводі Заслуженого академічного оркестру пісні та танцю ЗСУ.

Завершиться святкове дійство 9 травня о 21:45 феєрверком «Салют Перемоги».

За матеріалами

Інтернет-видань