За наслідками перевірки Головного КРУ

4 листопада 2008,Публікації » Новини

Органами Державної контрольно-ревізійної служби України відповідно до основних напрямів контрольно-ревізійної роботи органів державної контрольно-ревізійної служби на 2008 рік, затверджених розпорядженням Кабінету міністрів України від 23.01.2008р. №130-р, в установах та закладах освіти розташованих в усіх регіонах України, проведено контрольні заходи з питань законного використання коштів, виділених на реалізацію бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення виплат, визначених Законом України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат», передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів» за 2006-2007 роки та I півріччя 2008 року.
Ревізіями виявлено порушень фінансового та бюджетного законодавства загалом на 60,9млн. грн. (3% від загального фінансування), у тому числі фінансових порушень, що призвели до збитків 20,5 млн. грн., недотримання фінансових ресурсів – 1,4 млн. грн., інших порушень на 39,0 млн. гривень.
Вказані порушення було зафіксована в 5-ти областях України, а саме в: Одеській, Луганський, Волинській, Херсонській областях та АР Крим.
Порушення виникли внаслідок:
- неналежного контролю за виконанням бюджетної програми з боку Міносвіти, як головного розпорядника, а також розпорядників коштів місцевих бюджетів за формування бюджетних запитів і визначення асигнувань у 945-ти установах (або у кожному другому з перевірених;
- неналежного виконання місцевими органами виконавчої влади як розпорядника коштів місцевих бюджетів, покладених на них функцій попереднього контролю, в частині визначення своїм підвідомчим начальним закладам обсягів бюджетних асигнувань;
- низького рівня кваліфікаційного рівня спеціалістів, відповідальних за фінансово-бюджетну дисципліну, незнання або неправильне застосування ними норм чинного законодавства.
Проведеними контрольними заходами усунуто порушень фінансової дисципліни на суму 57,1 млн. гривень або 93% від суми виявлених.

АКТУАЛЬНО

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку