ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

15 травня – Міжнародний день сім’ї

15 травня 2012,Публікації » Новини

15 травня – Міжнародний день сім’їМіжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1994 році і відзначається щорічно 15 травня. Запровадження цього дня було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним положенням родини та покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми родини та її значення у процесі виховання покоління, що підростає.

Кожне покоління розуміє по-різному значення сім’ї, але за всіх часів будь-яка родина не може існувати без любові, поваги та солідарності. Саме ці поняття допомагають будувати будь-яке цивілізоване суспільство. Українці говорять: «Без сім’ї немає щастя на землі». Адже сім’я – це, насамперед, берегиня людських цінностей, хранителька моральних чеснот, національних традицій і звичаїв, невтомна плекальниця родоводу.

Часом у житті кожної родини виникають певні негаразди, і здається, що ніхто і ніщо не може їх вирішити. Проте, найбільшу підтримку ми отримуємо від батьків, коханої дружини чи чоловіка, а ще частіше – розрадою стають діти. Саме ці люди допомагають нам жити у cучасному непростому світі, насиченому метушнею і бентежними буднями.

Більшість сімей, коли не коли, зіштовхуються з певними труднощами. Так, наприклад, Світлана Тищенко, студентка столичного вишу, ділиться турботами: «Ми з чоловіком з іншого міста, тому не маємо власного житла. Знімати квартиру для нашої молодої родини надто дорого. Оскільки я ще студентка, то виникають певні труднощі з тим, на кого залишити дитину в період сесії. В Європі при інститутах є платні садочки: поки мама складає екзамен, дитина грається з вихователькою. Якби у нас були такі садочки, то не шкода було б і заплатити. Допомога, яка виділяється на дитину вистачає хіба що на підгузки».

Проте, незважаючи на це, Світлана щаслива, що в неї є люблячий чоловік і маленька донечка, які радують тим, що є в її житті. Адже головне для кожної сім’ї – це взаєморозуміння і повага.

Важливу роль відіграє сім’я у підготовці молоді до дорослого життя: передає нащадкам духовні та матеріальні цінності, життєвий досвід, трудові уміння і навички.

Профспілкова освітянська родино, щиро вітаємо із Міжнародним днем сім’ї!

Зичимо благополуччя, гармонії, батьківського щастя та синівської вдячності, єдності поглядів та теплоти сердець.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018