«Усі ми родом із дитинства», – Антуан де Сент-Екзюпері

«Усі ми родом із дитинства», – Антуан де Сент-Екзюпері1 червня в усіх країнах світу святкують Міжнародний день захисту дітей. Дитинство – це «країна казок», де побував кожен із нас, і в якій усе здається таємничим і загадковим.

Там діти радіють кожному промінчику сонця, кольоровій веселці та блискучій краплинці роси і немає дорослих негараздів і турбот. У тій країні ми були постійно захищені маминою ласкою, батьківською підтримкою, бабусиною казкою та дідусевою опікою. Тільки в дитинстві ми живемо в іншому світі – без брехні, омани, підлості, заздрості та ненависті, і нам здається, що ми все зможемо зробити самі.

Кожен по-різному відгукується про своє дитинство: хтось пам’ятає сльози на щоках від розбитих колінець, інші – як бігали за пухнастим котиком і намагалися впіймати його за хвоста, а хтось згадує, як чекав, коли двері дитбудинку відчиняться і зайде мама з татом…

Більшість дітей поспішають швидше стати старшими і самостійними, але на порозі дорослого життя мріють знову повернутися у дитинство – у той казковий світ, де кожному віриться, що будь-які бажання та мрії обов’язково здійсняться.

Діти – це наш найдорожчий скарб, гордість і майбутнє нашої держави. Тож нехай кожне дитяче серце буде зігріте батьківським теплом і любов’ю, а одним із найголовніших обов’язків дорослих стане турбота про дітей та захист їхніх прав.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018