Створено робочу групу з формування Консультативної ради

8 червня 2012,Публікації » Новини

Створено робочу групу з формування Консультативної радиЗа результатами зустрічі Омбудсмена України Валерії Лутковської з представниками неурядових громадських організацій, яка відбулась 23 травня 2012 року, після проведення громадського обговорення та вивчення пропозицій від правозахисників Омбудсменом створено робочу групу з формування Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

Наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 7 червня 2012 року членами робочої групи з формування Консультативної ради затверджено таких осіб:

1. Лутковська Валерія Володимирівна – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, співголова робочої групи з формування Консультативної ради.

2. Захаров Євген Юхимович – голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, співголова робочої групи з формування Консультативної ради (за згодою).

3. Мартиненко Олег Анатолійович – голова правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, секретар робочої групи з формування Консультативної ради (за згодою).

4. Коваль Людмила Миколаївна – експерт Харківської правозахисної групи (за згодою).

5. Яцунь Олександр Михайлович – голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України (за згодою).

6. Богданов Сергій Іванович – заступник голови  «Союзу організацій інвалідів України» (за згодою).

7. Василевська Ольга Михайлівна – журналіст програми «ТСН-Тиждень» з Аллою Мазур  телеканалу «1+1» (за згодою).

Діяльність робочої групи  здійснюватиметься на громадських засадах.

Консультативна рада при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини створюється на вимогу статті 10 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» з метою надання консультативної підтримки, проведення  наукових досліджень, а також вивчення пропозицій громадських організацій щодо поліпшення стану захисту прав і свобод людини в Україні.

За матеріалами

Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини