Іпотечні кредити для забезпечення доступним житлом

8 червня 2012,Публікації » Новини

Іпотечні кредити для забезпечення доступним житломУ травні  цього року розпочала діяти нова програма забезпечення доступним житлом громадян. Для зручності надаємо інформацію про основні умови іпотечного кредитування з частковою компенсацією відсоткової ставки та контактні дані відповідальної установи.

Основні умови кредитування за даною програмою:

• Надання кредиту в гривнях;
  • Строк кредитування – до 15 років з моменту укладання позичальником кредитного договору;
  • Процентна ставка на момент видачі кредиту не перевищує 16 процентів річних;
  • Часткова компенсація процентів визначається в розмірі процентної ставки за користування кредитом мінус 3 процентних пункти річних.
  • Компенсації підлягають фактично сплачені проценти за користування кредитом.
  • Для отримання позичальником часткової компенсації процентів між розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачем бюджетних коштів), банком і позичальником укладається договір про надання часткової компенсації процентів.
  • Обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 відсотків суми кредиту. За бажанням позичальника розмір такого кредиту може бути збільшено.
  • Укладення договорів поруки з кожним дієздатним членом сім'ї, який проживає разом з позичальником.
  • Максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація процентів, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість;
  • Нормативна площа житла визначається виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб та 58 кв. метрів загальної площі на сім'ю з трьох і більше осіб; Допускається перевищення нормативної площі та розрахункової вартості житла не більш як на 25 відсотків.
  • Вартість загальної площі житла, що перевищує нормативну площу, сплачується позичальником відповідно до умов договору про придбання житла за рахунок власних коштів без нарахування часткової компенсації процентів
  • Розрахункова вартість житла встановлюється у розмірі 7000 гривень за 1 кв. метр для м. Києва;
  • Щомісячний платіж за кредитним договором з урахуванням часткової компенсації процентів на момент отримання кредиту не повинен перевищувати 40 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім'ї. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім'ї, який проживає разом з позичальником;

Документи, які необхідно подати:

– заява про надання часткової компенсації процентів;

– копія паспорту;

– копія реєстраційного номеру облікової картки (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової карткиплатника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті;

– довідка про склад сім’ї (форма №3);

– копія свідоцтва про шлюб (за наявності);

– довідки про доходи членів сім’ї;

– довідка про перебування на обліку громадян, які потребують відповідно до законодавства поліпшення житлових умов.

Прийом громадян з питань участі у програмі здійснюється

в Іпотечному центрі в м. Києві та Київській області за адресою:

м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 2-А, корп. 3, каб. 406

тел. 044-249-36-93