Дитячий табір «Дружний» – і насичене дозвілля, і зміцнення здоров’я

Дитячий табір «Дружний» – і насичене дозвілля, і зміцнення здоров’я21 червня 2012 року в дитячому санаторно-оздоровчому центрі «Дружний» закінчується I зміна літнього відпочинку. За час перебування у таборі діти не лише наснажилися яскравими враженнями та позитивними емоціями, а й пройшли загальний курс оздоровлення.

Щодня до 12.00 в медичному корпусі ДСОЦ "Дружний" проводилися лікувальні процедури: масаж, фітотерапія, сольові та хвойні ванни, душ, фізіотерапія. Самі вихованці табору розповіли фахівцям Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, що відвідували медичний корпус із задоволенням, а особливо – гімнастичну кімнату, оскільки там вони зміцнювали м’язи на тренажерах, стрибали на фітболах і займалися лікувальною фізкультурою.

– Усі дітки, окрім тих, хто страждає на алергію, приймали фіточай, оздоровчі ванни та душі, проходили курси масажів, ароматерапії, ЛФК.
У таборі постійно працює стоматолог, який оглянув дітлахів одразу після заїзду, а потім проводив лікування протягом зміни.
Цілодобово в ДСОЦ "Дружний" функціонує медпункт, у якому приймають педіатр та фельдшер.
У I зміні особлива увага приділялася 56 диспансерним хворим, а інші дітки відповідно до показань лікаря пройшли курс загального оздоровлення.
Валентина Парасіна,
лікар ДСОЦ

Після смачного збалансованого обіду й тихої години юні відпочивальники відвідували свій улюблений басейн. Під час купання за дітьми пильно наглядали інструктори з плавання та обидва вожатих (один слідкував за процесом у воді, інший – біля бордюру). Найменші за віком вихованці плавали в окремій, спеціально відведеній для них і відділеній обмежувальним поплавком, зоні басейну.

За результатами експрес-опитування, є декілька чинників, завдяки яким діти освітян столиці полюбляють проводити літні канікули в «Дружному». Це – мальовнича природа і цілюще повітря. Адже табір знаходиться у санаторній зоні містечка Ірпінь – хвойній ліс, чисте повітря та величезна територія для відпочинку і розваг. До того ж, невелика відстань від столиці дозволяє батькам часто приїжджати, що теж високо цінується малечею. Дітям подобається, як їх годують: їжа смачна, якісна, різноманітна, обов’язково на десерт є і фрукти, і солодощі. Також вони відзначають уважне ставлення до себе з боку вихователів, вожатих, медичного персоналу та інших працівників санаторно-оздоровчого центру.

Та найголовнішим для дітей є те, що в «Дружному», цитуємо, «ніколи не буває сумно». За цим слідкує досвідчений старший вихователь Юлія Кошева, яка вже 9 років поспіль віддає своє серце і натхнення маленьким мешканцям табору. «Веселі старти», «Малі олімпійські ігри», «День Нептуна», «День навпаки», «Нумо, хлопці» і «Нумо, дівчатка», конкурс «Відеокліпів», День Творчості – стали найграндіознішими святами I зміни. Дітки запевняють, що пам’ятатимуть ці веселощі цілий рік і плекатимуть мрію знову повернутися сюди наступного літа.

Р.S. 23 червня розпочнеться II зміна літнього оздоровлення та відпочинку в ДСОЦ «Дружний». Директор табору Валерій Смоловий просить батьків не передавати до табору коштовних речей, дорогих мобільних телефонів, а також не забути покласти до валізи закрите взуття і, про всяк випадок, теплий одяг.

Прес-служба КМОППОіНУ