Студенти самостійно вибиратимуть предмети для вивчення

9 квітня 2009,Новини, Вища освіта

Окрім обов'язкових дисциплін цьогорічні першокурсники зможуть самостійно обирати предмети для вивчення. Про це повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

"Вибираючи певну кількість предметів з 11-12 гуманітарних дисциплін, студент повинен набрати таку кількість кредитів, щоб загалом гуманітарна складова не перевищувала 10-15% від усього обсягу навчального часу. У такий спосіб буде реалізована "вільна траєкторія студента" в рамках блоку дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки - це є однією з головних ознак західних університетів", - запевняє міністр освіти і науки.

"Такий принцип також застосуємо і для інших наук. В гуманітарній складовій фізико-математичних, природничих і технічних напрямів мають бути обов'язковими для вивчення українська мова, історія української культури, іноземна мова, філософія", - підсумував чиновник.

Іван Вакарчук також наголосив, що ректорам класичних, технічних, медичних та інших університетів необхідно вже цього року усунути розбіжності у навчальних планах і програмах, що є перепоною мобільності студентства.