21 квітня відкривається Всесвітня цифрова бібліотека

10 квітня 2009,Публікації » Новини
Запуск Всесвітньої цифрової бібліотеки (World Digital Library) призначений на 21 квітня 2009 року. Вона працюватиме на семи мовах: арабській, китайській, англійській, французькій, португальській, російській та іспанській. Створення бібліотеки тривало чотири роки.

У проекті беруть участь національні бібліотеки Франції, Бразилії, Швеції та багатьох інших країн. Ініціатором створення проекту був директор Бібліотеки Конгресу США Джеймс Біллінгтон.
Завдання Всесвітньої цифрової бібліотеки - надання максимально широкого і безкоштовного доступу до культурної спадщини різних країн світу: від книг до музичних записів і архітектурних креслень.

У грудні 2008 року з другої спроби відкрилася пан'европейська бібліотека Europeana: під час листопадової прем'єри проект "завалився" під напливом відвідувачів. У Europeana представлені матеріали тисячі національних бібліотек, архівів і музеїв.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.