Вітальний лист із нагоди VI З'їзду Синдикату болгарських учителів

від Київської міської організації Профспілки

працівників освіти і науки України

Шановні колеги!

Від імені 185 000 членів профспілки щиро і сердечно вітаю вас із VI З'їздом Синдикату болгарських учителів. З року в рік ваш високий професіоналізм, відповідальність перед людьми і здатність приймати ефективні рішення сприяють розвитку галузі та соціальному захисту педагога. Зростання ролі вчительства має формуватися як державою, так і громадянським суспільством.

Ми знаємо, що Синдикат постійно привертає увагу уряду до проблем освіти. Болгарські вчителі виходили на маніфестації з єдиною метою – захистити свої права. Завдяки копіткій і наполегливій праці вагомим досягненням стало те, що болгарські педагоги та вихователі отримали гідні соціальні гарантії, які наближаються до стандартів Євросоюзу.

Під час глобалізації та фінансово-економічної світової кризи великий капітал об'єднується, а профспілки, на жаль, розділяються. Але саме ви показуєте приклад солідарності, готовність підтримати один одного, захистити права колег з інших країн, боротися з несправедливістю і порушенням свободи, де б це не відбувалося. І якщо є найменша можливість домовитися – шукаєте шляхи до порозуміння, розширюєте конструктивний діалог і партнерство з роботодавцями та урядом.

Бажаю всім учасникам З'їзду плідної роботи, вагомих рішень, активного обміну думками та практичним досвідом. Нехай солідарність стане фундаментом при відстоюванні ваших прав і соціальної справедливості. Здоров'я, щастя, сімейного благополуччя, нових успіхів у вашій благородній справі.

В єдності наша сила!

Голова                                                                                   Олександр Яцунь

Київ 2012