Будинок учителя сприяв активній діяльності волонтерів

3 липня 2012,Публікації » Новини

Будинок учителя сприяв активній діяльності волонтерівЧемпіонат Європи з футболу 2012 року завершився. Майже протягом місяця Україна перебувала в епіцентрі футбольної ейфорії. Громадяни країни змогли показати не лише свою гостинність, але й культуру, традиції та ментальність. Важливим етапом при проведенні Євро-2012 стала волонтерська діяльність, забезпечивши комфортне перебування вболівальників усього світу в країні-господарі турніру. Головний Сервісний центр для обслуговування волонтерів був зосереджений у Київському міському Будинку вчителя, який має сприятливе географічне положення та належну інфраструктуру для проведення зустрічей і зборів. Основним критерієм відбору волонтерів було базове володіння англійською, німецькою та французькою мовами. Процедура відбору передбачала наявність у кандидатів відповідних особистісних характеристик та навичок, зокрема таких, як активна життєва позиція, ініціативність, комунікабельність, емоційна стабільність, толерантність, дисциплінованість, організованість та грамотність. На сайті Приймаючого міста Києва було зареєстровано понад 8000 кандидатів у волонтери, з яких відбірковими комісіями відібрано необхідну кількість – 2000 осіб. Волонтери допомагали орієнтуватися вболівальникам у метрополітені, на центральному та залізничному вокзалі, центральних зупинках транспорту, у фан-зоні та у міжнародних аеропортах «Бориспіль» і «Київ».

Координатор напрямку «Бориспіль» Євгеній Білоучок зазначив: «Мені довелося працювати в терміналах «F» і «D» аеропорту «Бориспіль». Головна наша функція – це зустріч гостей з посмішкою на обличчі. Нам необхідно було створити позитивне перше враження про Україну. Вболівальники залишилися задоволені якістю підготовки, а особливо, їх вразило те, що на кожне питання ми знаходили відповідь».

У Будинку вчителя для волонтерів проводилися різноманітні вечірки, заходи («Фотоквест»), конкурси на кращий танок і пісню, турніри з шахів, тенісу та футболу. Це додавало їм творчого натхнення, ініціативності та нових позитивних вражень.

Довідка:

Найбільшу кількість волонтерів забезпечили такі вищі навчальні заклади м. Києва:

–Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця (190);

–Київський національний лінгвістичний університет (305);

–Київський національний торговельно-економічний університет (160);

–Національний університет державної податкової служби України (136);

–Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова (330);

–Національний транспортний університет (66);

–Національний авіаційний університет (80);

–Київський університет імені Бориса Грінченка (100);

–Національний університет харчових технологій (100);

–УАГІ «Вісконсінський міжнародний університет (США) в Україні» (30);

–Київський міжнародний університет (60);

–Інститут післядипломної педагогічної освіти (225);

–Київський університет ринкових відносин (25);

–КМЦ СССМ (100).

Прес-служба КМОППОіНУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ