Конференція трудового колективу КНУ імені Тараса Шевченка

10 квітня 2009,Новини, Вища освіта
Конференція трудового колективу КНУ імені Тараса Шевченка7 квітня 2009 року відбулась Конференція трудового колективу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, на якій розглядалися питання внесення змін та доповнень до Статуту університету та підсумки виконання колективного договору за період з березня 2008 р. по березень 2009 р.

У роботі конференції взяв участь Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки Яцунь О.М.

Про внесення змін та доповнень до Статуту університету з доповіддю виступила начальник Управління по забезпеченню правової та кадрової роботи університету Саленко І.В., яка зазначила, що необхідність внесення змін та доповнень до Статуту була викликана невідповідністю окремих положень Статуту університету Закону України „Про вищу освіту.Конференція трудового колективу КНУ імені Тараса Шевченка

Постійна правнича комісія Вченої ради університету, до складу якої входять представники факультетів та підрозділів університету, розробила низку пропозицій щодо змін окремих положень Статуту. Слід сказати, що проект змін та доповнень було роздано на факультети та в інші підрозділи університету для обговорення, надання пропозицій та зауважень. Таким чином, зміни та доповнення винесено на розгляд та затвердження конференції трудового колективу університету.

Конференцією трудового колективу зміни та доповнення до Статуту в цілому затверджено, але з окремими доповненнями.
Таким чином, більшість делегатів проголосували за внесення запропонованих змін та доповнень до Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з поправками щодо змісту Статуту, а також редакційного характеру. Із звітом про виконання колективного договору, що укладається між ректором університету та трудовим колективом за період з березня 2008 р. по березень 2009 р., виступив голова профспілкового комітету університету Цвих В.Ф.

Конференція трудового колективу КНУ імені Тараса ШевченкаНа конференції виступив ректор університету Губерський Л.В. з доповіддю, присвяченій проблемам розвитку університету. Ректор поінформував присутніх про те, що, незважаючи на фінансову кризу, університет одержує в повному обсязі кошти на виплату заробітної плати, стипендій, оплату комунальних платежів. Разом з тим, необхідно думати про додаткові джерела надходження коштів для розвитку університету і запросив усіх до діалогу з цього приводу.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН