Підготовка навчальних закладів до нового навчального року

Підготовка навчальних закладів до нового навчального рокуУ столиці триває активна підготовка навчальних закладів до нового 2012-2013 навчального року. Голови районних у місті Києві державних адміністрацій, заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Віра Горюнова та Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь проводять наради з керівниками установ освіти щодо вирішення питань з підготовки закладів до навчального року. Обговорюються проблеми своєчасного фінансування ремонтних робіт, впровадження протипожежних заходів, забезпечення дошкільних навчальних закладів педагогічними працівниками тощо.

Леонід Новохатько з цього приводу зауважив: «У ході підготовки навчальних закладів до нового навчального року основними проблемами є теплозабезпечення, енергозбереження та підготовка харчоблоків. Ми продовжуємо розширювати кількість місць у дитячих садках. Минулого року введено в дію 18 дитячих садків, в основному комунальні, але є й приватні. Вакансії, які є в дошкільних закладах будуть поповнені випускниками Київського університету імені Бориса Грінченка».

На нараді Володимир Телевний, начальник управління Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, розповів про обладнання ігрових кімнат та майданчиків, умови харчування, проблеми забезпечення першокласників спальними місцями, а також наголосив, що пріоритетом розвитку освітньої галузі в 2012 році є будівництво дошкільних закладів. Було розглянуто також питання, пов’язане із затримкою виплати заробітної плати освітянам. Проте Олександр Яцунь зазначив: «Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України разом із Київською міською державною адміністрацією намагається якнайшвидше вирішити проблему затримки заробітної плати шляхом конструктивного діалогу з владою. До 20 липня 2012 року кожен працівник отримає свою зарплату та відпускні. Адже прийняття рішення Київрадою про виплату муніципальної надбавки в розмірі 20% посадового окладу всім працівникам галузі «Освіта» засвідчило, що професія вчителя – це пріоритет №1 у Києві». Питання, які будуть не вирішені, розглядатимуться на нараді КМДА в серпні місяці поточного року.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018