Студентську стипендію буде підвищено

Студентську стипендію буде підвищеноСтипендії студентів підвищено. Про це Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, коментуючи прийняття постанови про встановлення розмірів стипендій учнів професійно-технічних закладів, студентів ВНЗ.

Сергій Тігіпко зазначив, що відтепер базовий рівень стипендій учнів професійно-технічних закладів, студентів вищих навчальних закладів зріс у середньому на 37,5%.

Зокрема, розміри стипендії підвищено:

– для учнів професійно-технічних навчальних закладів з 200 грн до 275 грн (або на 37,5 %);

– для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем „молодший спеціаліст” або „бакалавр”, з 400 грн до 550 грн (або на 37,5 %);

– для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями „бакалавр”, „спеціаліст” або „магістр”, з 530 грн до 730 грн (або на 37,7 %).

При цьому, за словами Сергія Тігіпка, більш значне підвищення стипендій передбачено для дітей-сиріт. Так, для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, базовий рівень стипендій збільшується з 550 до 850 грн (або на 54,5 %). Для студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, стипендію збільшено з 1160 грн до 1760 грн (або на 51,7 %).

За матеріалами

Офіційного сайту КМУ