Про початок 2012 – 2013 навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах

Про початок 2012 – 2013 навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах1 вересня 2012 року розпочинається навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах у відповідності до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту", пункту 40 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010р. № 778. У цьому році цей день припадає на суботу.

На звернення профспілкових організацій щодо залучення в цей день до роботи працівників ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повідомляє.

Відповідно до статті 52 Кодексу законів про працю України п’ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється власником або уповноваженим ним органом спільно з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) з урахуванням специфіки роботи, думки трудового колективу і за погодженням з місцевою Радою народних депутатів.

При п'ятиденному робочому тижні працівникам надаються два вихідних дні на тиждень, а при шестиденному робочому тижні - один вихідний день.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальну середню освіту» трудові відносини в системі загальної середньої освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про освіту» управління закладами освіти, що є комунальною власністю, здійснюється місцевими органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування через створені для цього відповідні органи управління освітою.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про освіту», ст. 39 Закону України «Про загальну середню освіту» керівництво загальноосвітнім навчальним закладом здійснює керівник (директор).

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25 травня 2012 року № 630 «Про підготовку до початку 2012/2013 навчального року» передбачено урочисте проведення 1 вересня 2012 року Дня знань.

Отже, за наявності письмового розпорядження (наказу) відповідного місцевого органу управління освітою, керівника (директора) навчального закладу про залучення працівників до роботи у вихідний день – 1 вересня 2012 року оплата праці за роботу в цей день здійснюється за правилами статті 107 Кодексу законів про працю України (у подвійному розмірі).

За матеріалами

Офіційного сайту

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку